2019 wordt een jaar waarin de fietsen van BH Bikes overal aanwezig zullen zijn binnen de professionele wielerkalender. De samenwerking met Arkéa–Samsic zorgt ervoor dat de BH Ultralight EVO en de BH G7 PRO van het team in allerlei wielerfinales te zien zullen zijn. In 2018 zagen we ze al in een bergrit bij wielrenner Warren Barguil, die dit jaar eveneens voor de ploeg koerst. Vanaf nu zullen ze ook te zien zijn tijdens de snelste finishes, de waanzinnigste sprints en de spannendste etappefinales. De komst van de Duitser Andre Greipel betekent een enorme aanwinst voor Arkéa-Samsic, waardoor de ploeg nu ook mee zal dingen naar grote sprintzeges.

Deze week heeft de officiële ploegpresentatie plaatsgevonden, in aanwezigheid van meer dan 700 genodigden, waarbij het elegante ontwerp van het wielertenue voor 2019 onthuld werd, een overwegend wit shirt met BH-logo. Het ProContinental-team beschikt over de expertise om te concurreren in de voornaamste wielerwedstrijden op de internationale kalender en heeft al een wildcard ontvangen voor Parijs-Nice, een van de grootste etappewedstrijden van het jaar. Het voornaamste doel van het team is weer mee te mogen koersen in de Tour de France en uit te blinken in de grootste wielerwedstrijd ter wereld. 

De wielerploeg Arkéa-Samsic is gebaseerd op een historische structuur binnen de Franse wielersport, die begon in het jaar 1994. In 2019 telt de ploeg een totaal van 21, voornamelijk Franse renners, 2 nieuwe rekruten (Andre Greipel en diens landgenoot Robert Wagner) en de komst van 1 neoprof, de jonge Alan Riou. 

De verantwoordelijkheid om te schitteren op de belangrijkste momenten van het jaar zal ten deel vallen aan Warren Barguil en Andre Greipel. De Fransman eindigde als tweede in het bergklassement van de afgelopen Tour de France en is tweevoudig etappewinnaar, zowel in de Tour de France als in de Ronde van Spanje. Naar verwacht zal hij debuteren in de Challenge Mallorca. Hij is een geboren etapperijder en een echte doorbijter die altijd van zich laat horen tijdens de zwaarste ritten.

Andre Greipel opent een wereld van mogelijkheden voor Arkéa-Samsic. Met hem zal het team een nieuwe rol spelen in etappes die voorheen niet relevant waren voor de ploeg. De komst van de Duitser zal zorgen voor extra motivatie en een nieuwe tactische benadering van Arkéa-Samsic. In 2018 behaalde hij negen overwinningen en dertig top-10-classificaties in etappes en wedstrijden over de hele wereld. Vorig jaar specialiseerde hij zich erin de etappes “per twee” te winnen. Hij pakte twee etappezeges in de volgende wedstrijden: in de Tour Down Under, de Vierdaagse van Duinkerken, de Baloise Belgium Tour en de OVO Energy Tour of Britain. Zijn debuut zal plaatsvinden in Gabon, met de Tropicale Amissa Bongo.

Zoals gebruikelijk, heeft de eerste bijeenkomst van Arkéa-Samsic al plaatsgevonden om het nieuwe materiaal af te stellen en de eerste kilometers van het jaar te fietsen. Dit gebeurde in het Spaanse Calpe, waar de renners kennis konden maken met hun nieuwe teamgenoten en ploegkleuren. De BH Ultralight EVO en de BH G7 Pro zijn klaar voor een nieuw en intens jaar aan de top van de wielersport.