Hoger klimmen. Verder rijden. Langer genieten. Dit was het einddoel na de ontwikkeling van het nieuwe assortiment elektrische mountainbikes van BH Bikes. De Xtep-fietsen zijn net binnen en verleggen de grenzen binnen hun soort. Het belangrijkste sterke punt is de actieradius van maximaal 155 kilometer. Dit alles dankzij het gebruik van een accu van 720 Wh samen met de Shimano STEPS E8000-motor. Een unieke combinatie op de markt.

Meer dan 10 jaar ervaring in de productie van elektrische fietsen heeft zijn beloning gekregen. BH Bikes heeft aangevoeld dat elektrische mountainbikes een succes zouden worden en haar keuze voor dit fietstype heeft zich nu vertaald in de creatie van een serie fietsen die een nieuwe weg inslaan. Dankzij de nauwe samenwerking tussen Shimano en BH Bikes is het assortiment BH Xtep ontstaan, een nieuwe definitie van de e-mountainbike. Het Xtep-gamma heeft de vormgeving meegekregen van het frame van de populaire Atom X, met zijn X-System. De vorm van de diagonale buis biedt een onovertrefbare stijfheid en is de sleutel voor de opname van de nieuwe accu van 720 Wh, gevormd door de nieuwe 21700 cellen van 5 Ah per cel, met de hoogste energiedichtheid van de markt. Dit is de basis voor een nieuwe wereld van ervaringen die de BH Xtep-fietsen zullen bieden.

In de nieuwe Xtep zijn alle technologieën toegepast die BH Bikes heeft ontwikkeld gedurende de tien jaar waarin de onderneming e-bikes maakt. Hierin vinden we alle voordelen van het gepatenteerde X-System en het gemak om de accu zelfs zonder sleutel te verwijderen met behulp van slechts een persoonlijke armband, Smart Key genaamd.

De Xtep-modellen zijn uitgerust met de Shimano E8000-motor. Er valt nog maar weinig te ontdekken over hun kwaliteiten: een motor die puur is gericht op de beoefening van de mountainbikesport, drie trapondersteuningsmodi en een maximaal koppel van 70 Nm, dat met name goed werkt bij hoge cadansen. Compactheid en lichtgewichtheid spelen een belangrijke rol in het algehele ontwerp van de geometrie van deze modellen. De display is intuïtief, gemakkelijk af te lezen en duurzaam.

Wetende dat de BH Xtep-fietsen het beste wapen zullen zijn om de meest veeleisende bergroutes af te leggen, zijn er modellen gecreëerd die profiteren van de ervaring die is opgedaan met de enduro- en trailfietsen van het merk. Dit vertaalt zich in een ideale geometrie om op een snelle, leuke en veilige manier vele kilometers af te leggen. Korte achterbuizen, een ontspannen stuurhoek, een lage standover en een juiste verdeling van het gewicht maken de Xtep fietsen wendbaarder en veiliger dan je je ooit had kunnen voorstellen. Dit alles zonder het gebruik van het succesvolle en geconsolideerde Split Pivot-veringssysteem, met een veerweg van 140 mm, te vergeten. Dankzij dit systeem kunnen de remkracht, de trapkracht en de vering van elkaar worden gescheiden, wat op elk moment resulteert in een maximale efficiëntie. Ongeacht het terrein. Alle energie die we voortbrengen wordt gebruikt om vooruit te komen en niet in ongewenste inzakkingen van de vering.? Dat zullen onze benen voelen, maar ook de levensduur van de accu.

Maar het frame heeft nog meer details. Interne bekabeling, geïntegreerd spatbord, SAG-indicator en een praktische bidon en magnetische bidonhouder (optioneel), om er met de BH Xtep op uit te trekken zonder dat je een rugzak hoeft mee te nemen.

Het Xtep-assortiment heeft 4 modellen met een dubbele vering waarvan de prijzen variëren van € 4.499,- tot € 6.699,- voor de Lynx 5.5 PRO-SE, het kroonjuweel, uitgerust met een elektronische Shimano XT Di2-versnelling en een Fox 36 Performance-vering voor en een Fox Float DPS Factory-vering achter. De perfecte fiets om nieuwe grenzen te zoeken in de elektrische mountainbike. Ook heeft het 3 stijve modellen met prijzen die vari?ren van € 4.199,- tot € 4.999,-. Een daarvan is de Xtep Cross Pro, de perfecte fiets voor het meest veeleisende stadsverkeer. Behalve deze Cross Pro-versie, zijn alle BH Xtep-modellen verkrijgbaar in drie maten (S, M en L).

Het is tijd om nieuwe grenzen te ontdekken, bekijk het BH Xtep-assortiment!