De elektrische fiets is een ideaal alternatief voor woon-werkverkeer

Dagelijks stappen vele mensen in de auto om naar hun werkplek te reizen. We trotseren lange files, drukke treinen en bussen en we geven een behoorlijk bedrag uit aan auto of openbaar vervoer. Slechts een klein deel van de Nederlandse forenzen fietst naar het werk. Hierbij gaat het in de meeste gevallen om een woon-werkafstand tot 10 kilometer (enkele reis).

De elektrische fiets maakt het voor veel mensen een stuk aantrekkelijker om naar hun werk te fietsen. Ze ervaren het als prettig en comfortabel en zijn bereidt om veel langere afstanden (15 tot 25 km) te overbruggen.

De voordelen van de e-bike t.o.v. de auto bij woon-werkverkeer

 • Je voelt je fitter (maakt de sportschool overbodig)
 • Minder stress
 • Geen files
 • Bij korte afstanden of in drukke steden bent u 5 tot 10% sneller op uw bestemming
 • Gezonder, minder ziekteverzuim
 • Financieel aantrekkelijk (geen bijtelling, weinig onderhoud, goedkoop stroom tanken ca. 5 cent)
 • Ontvangt u een reiskostenvergoeding? Die kunt u gewoon blijven ontvangen!

De voordelen van de e-bike t.o.v. een gewone fiets

 • Je komt minder bezweet op het werk aan
 • Je overbrugt makkelijk langere afstanden
 • Je bereikt sneller je bestemming
 • Minder last van tegenwind en hellingen

 

Zijn er ook nadelen?

Zoals bij ieder vervoersmiddel kleven er ook nadelen aan het fietsen naar uw werk. Met een elektrische fiets heeft u daar wel minder last van. Tegenwind en klimmetjes (heuvels, bruggen en dijken) zullen uw rit niet moeilijk maken. Regen is een factor waar u in Nederland rekening mee moet houden. Toch regent het slechts 6 tot 10% van de tijd*, bovendien is er verschil tussen een lichte regenbui of langdurige zware regen. Maakt u structureel gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer? Een goed regenpak biedt uitstekende bescherming! Kou is een andere factor maar doordat je lekker in beweging bent wordt je vanzelf warm, dit in tegenstelling tot een scooter. Daarnaast kun je je natuur lekker warm aankleden.

Reistijden met een e-bike, 25 km/u of 45 km/u

Afhankelijk van de te overbruggen afstand en verkeersomstandigheden bent u met de e-bike korter of iets langer onderweg. In stedelijke gebieden boekt u al snel winst t.o.v. de auto. Rijdt u langere afstanden in landelijke gebieden dan bent u waarschijnlijk langer onderweg. Files behoren in elk geval tot de verleden tijd! Wilt u uw reistijd beperken? Dan is een high speed e-bike ook wel e-pedelec misschien een optie voor u. Daar waar de motor van een normale elektrische fiets snelheden tot ca. 25 km/u ondersteunt gaat de e-pedelec verder. De BH Nitro-serie bestaat uit 7 modellen e-pedelecs die tot 45 km/u ondersteunen.

Fiscaal

Het inzetten van de fiets voor woon-werkverkeer of zakelijk gebruik biedt vele voordelen. Voor de meest actuele regelingen en vergoedingen verwijzen wij u naar het overzicht van deBelastingdienst.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over het gebruik van de elektrische fiets of e-pedelec? Neem gerust contact op met BH Bikes?Specialist.

* Bron: hetregentbijnanooit.nl